ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procedura de transportare a produselor agricole din localitățile din estul țării va fi simplificată

16:00 | 06.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi scutirea de TVA a producătorilor agricoli care dețin terenuri amplasate după traseul Râbnița - Tiraspol, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Decizia adoptată de Executiv deschide un coridor verde prin posturile vamale interne pentru fermierii și producătorii agricoli din satele din raionul Dubăsari. În acest sens, Guvernul a completat Regulamentul privind transportarea mărfurilor din localitățile de est ale țării prin posturile vamale interne de control. 

Documentul urmărește înlăturarea dificultăților de ordin social-politic care pot apărea în procesul transportării produselor agricole de către deținătorii de terenuri amplasate după traseul Tiraspol-Râbnița. 

Astfel, proiectul prevede scutirea de plata TVA a producătorilor agricoli din satele Molovata Nouă, Cocieri, Doroțcaia, Pohrebea, Coșnița și Pârâta cu condiția prezentării în original a certificatului eliberat de primăria localității, care să ateste deținerea terenurilor în posesie, cu  indicarea suprafeței acestora, precum și a actului în original, eliberat în modul stabilit de Consiliul raional Dubăsari privind cantitatea producției prognozate de a fi recoltată.

Până în prezent, producția agricolă obținută de persoanele fizice sau juridice de pe terenurile amplasate în partea de est a traseului M4 Tiraspol-Râbnița, era supusă controlului și impozitată ca fiind producție agricolă de import. 

Problema a fost abordată în cadrul întrunirii din data de 23 septembrie 2021 a prim-ministrului Natalia Gavrilița cu producătorii agricoli din raionul Dubăsari. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!