ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția va oferi în continuare sprijin Republicii Moldova pentru proiectele de mediu la nivel local

10:09 | 07.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, a avut ieri o întrevedere cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot. Principalele subiecte abordate s-au referit la aprofundarea cooperării bilaterale în domeniul protecției mediului, gestionării deșeurilor și protecția apelor, transmite MOLDPRES. 

Ministrul a mulțumit Biroului de Cooperare al Elveției pentru sprijinul constant acordat Moldovei și s-a referit, în acest context, la proiectele comune în sectorul alimentării cu apă și sanitație, dar și la suportul în îmbunătățirea politicilor publice în vederea soluționării problemelor principale din sectorul protecției mediului.

„Apreciem mult și ne exprimăm recunoștința pentru suportul și eforturile considerabile direcționate pentru soluționarea problemelor ce țin de protecția mediului înconjurător, prin proiecte în sectorul alimentării cu apă și sanitație și managementului integrat al apelor. Suntem pentru continuarea bunei cooperări în elaborarea documentelor de politici publice și diseminarea bunelor practici, sper să aveți disponibilitatea de a continua”, a relevat Iuliana Cantaragiu.

La rândul său, Caroline Tissot a apreciat reorganizarea administrației publice centrale și separarea Ministerului Mediului, obiectivele de mediu stabilite de Guvern, exprimându-și disponibilitatea continuării colaborării bilaterale, prioritar în domeniile de mediu, conexe cu asigurarea sănătății populației, guvernării locale, dezvoltării economice și ocupării forței de muncă.

„Asigurarea conexiunii implementării proiectelor la nivel local cu prioritățile și acțiunile naționale în domeniu ar fi benefică și pentru consolidarea capacităților organelor administrației publice locale și în atingerea obiectivelor naționale de mediu. Proiectele de promovare a dezvoltării economice, antreprenoriatului social și a agriculturii organice sunt strâns legate de promovarea valorilor de mediu”, a subliniat şeful Biroului de Cooperare al Elveției.

Pe final, părțile şi-au anunţat interesul bilateral de a continua cooperarea în domeniile de gestiune ale ministerului, în scopul soluționării problemelor de mediu din țară, consolidării cooperării pe domeniile managementului deșeurilor, educație și conștientizare a populației, implicarea tinerilor, precum și identificarea a noi inițiative de proiecte comune în conformitate cu Strategia de cooperare a Elveției pentru Republica Moldova.

Foto: Ministerul Mediului

img21007449

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!