ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu delegația română din Grupul Partidului Popular European în Parlamentul European

19:21 | 14.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Premierul Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu delegația română din Grupul Partidului Popular European în Parlamentul European, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Delegația a fost condusă de Ioan-Rareș Bogdan, deputat în cadrul Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European; Partidul Național Liberal. Din delegația oficială au mai făcut parte: Siegfried Mureșan, Gheorghe Falcă, Eugen Tomac, deputați în cadrul Parlamentului European, dar și Robert Sichiartau, vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Oficialii au discutat despre prioritățile agendei proeuropene a Guvernului Republicii Moldova, dar și despre suportul forurilor europene pentru reformele demarate. Totodată, a fost abordată și situația din sectorul energetic, o problemă care afectează nu doar Moldova, dar și multe țări europene.

„Mă bucură că partenerii din România și UE susțin prioritățile programului nostru de guvernare și acesta este un moment oportun pentru a face multe lucruri frumoase pentru cetățenii ambelor țări”, a declarat premierul Gavrilița.

Partea română a subliniat sprijinul pentru reformele demarate de Guvernul Republicii Moldova și a subliniat că este necesară valorificarea plenară a tuturor platformelor de colaborare între cele două țări. Europarlamentarii români au dat asigurări că vor promova la Bruxelles un mesaj puternic de susținere a agendei pro-europene a noii guvernări de la Chișinău. Totodată, a fost accentuată importanța ca procesul de integrare europeană să aducă beneficii concrete și tangibile pentru cetățenii Republicii Moldova.

Foto: Guvern

img21007694

img21007694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!