ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost lansate Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord

09:40 | 19.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a lansat a șaptea ediție a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, care prevede un program de activități, ce se vor desfășura în lunile octombrie-noiembrie, transmite MOLDPRES.

Evenimentele incluse pe agenda Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se vor desfășura la Bălți, Fălești, Drochia și Călărășeuca (Ocnița). Festivitatea de lansare a avut loc ieri, în format online.

În cadrul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord vor fi inaugurate proiectele de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în Fălești și Drochia (20 octombrie). De asemenea, vor fi organizate mese rotunde și conferințe pe tema perspectivelor de dezvoltare regională. Pe 17 noiembrie, la Bălți va fi organizat evenimentul economic Doing Business in Moldova.

La sfârșitul lunii noiembrie, la Călărășeuca (Ocnița) va avea loc recepția la finalizarea lucrărilor în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”.

„Prin acest eveniment, promovăm Regiunea de Dezvoltare Nord, impulsionăm atragerea surselor de finanțare pentru proiectele din Programul Operațional Regional (POR) Nord și sprijinim actorii regionali în crearea parteneriatelor. Totodată, printre obiectivele celei de-a VII-a ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord se regăsesc promovarea politicii de dezvoltare regională în nordul țării și a rezultatelor implementării politicii de dezvoltare regională; atragerea fondurilor externe pentru implementarea POR Nord; promovarea potențialului economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord în cadrul evenimentului Doing Business in Moldova”, conform ADR Nord.

Evenimentul Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VII-a, este organizat în colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cel al Mediului, Agenția de Investiții, Proiectul „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în R. Moldova” (MSPL), ambele implementate de GIZ Moldova, Oficiul Mareșalului Voievodatului Polonia Mare (Wielkopolska, Polonia), Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale (VARAM) al Letoniei, Filialele Bălți, Soroca și Edineț ale Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, autorități publice locale și antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord etc.

Foto: ADR Nord 

img21007786

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!