ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va avea loc un concurs prilejuit de Săptămâna Europeană a Energiei Durabile

15:08 | 20.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Agenția pentru Eficiență Energetică, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, a lansat concursul de creație cu genericul „Săptămâna eficienței energetice în școala mea”, desfăşurat în rândul elevilor din ciclul de învățământ primar și gimnazial. Acţiunea se înscrie în Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW), marcată în acest an în perioada 25-29 octombrie, transmite MOLDPRES.

Scopul concursului este de a promova eficiența energetică și energia regenerabilă în școli și licee și, de asemenea, de a oferi elevilor posibilitatea de a contribui la conștientizarea beneficiilor acestora pentru bunăstarea familială și a planetei.

De 15 ani, săptămâna UE a Energiei Durabile, este cel mai important eveniment anual dedicat surselor regenerabile de energie și eficienței energetice din Europa și este organizat de Comisia Europeană.

„Mesajul cheie al Săptămânii a vizat întotdeauna importanța economisirii energiei și astăzi este mai actual ca oricând. Săptămâna Europeană a Energiei Durabile este o oportunitate excelentă pentru a începe educația energetică în cadrul instituțiilor de învățământ primar și gimnazial”, a declarat Alexandru Ciudin, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Foto: AEE

img21007854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!