ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au examinat derularea proiectului de asigurare cu apă a oraşului Edineţ

10:13 | 03.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. La Edineț sunt în plină desfășurare lucrările de construcție-montaj în cadrul proiectului de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, finanțat de Uniunea Europeană. În localitate urmează să fie reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele circa 2800 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18.235 de locuitori ai orașului, transmite MOLDPRES.

Ieri, la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a avut loc o ședință de lucru la care au participat directorul și specialiști din cadrul instituţiei, primarul municipiului Edineț, antreprenorul care execută lucrările de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă, reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale” (MSPL), consultanți regionali ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova și conducerea serviciului de apă și sanitație din municipiul Edineț.

Participanții la ședință au discutat despre situația actuală privind executarea lucrărilor de construcție-montaj în cadrul proiectului. În context, operatorul economic a informat că lucrările, demarate la sfârșitul lunii septembrie 2021, sunt efectuate în conformitate cu cerințele proiectului tehnic și a dat asigurări că echipa sa ține cont de graficul implementării proiectului, care cuprinde 10 luni calendaristice din ziua demarării acestuia.

Valoarea contractului de antrepriză de la Edineţ se cifrează la 57,98 milioane de lei, din care opt milioane  de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei municipiului Edineț.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”. Acesta este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Foto: ADR Nord

img21008278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!