ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bunuri de circa jumătate de miliard de lei ce aparțin fostului lider al PDM rămân sub sechestru

09:30 | 15.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Cincizeci și două de bunuri, în valoare de peste 486 de milioane de lei, indisponibilizate de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) și care aparțin fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc, rămân sub sechestru, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național Anticorupție, recent, Curtea Constituțională a declarat inadmisibile solicitările avocatului fostului lider democrat, care a cerut instanței supreme să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al bunurilor sechestrate.

Avocatul a invocat că normele contestate permit aplicarea sechestrului pe bunurile unor persoane care nu au vreun statut în cauza penală în care se solicită aplicarea sechestrului. În sesizări s-a menționat că aceste prevederi încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate. Curtea însă a considerat toate sesizările inadmisibile.

Astfel, în baza delegațiilor procurorilor, în cadrul cauzelor penale, cu denumirea generică fraudă bancară, ARBI a indisponibilizat 52 de bunuri, ce ar aparține lui Vlad Plahotniuc. Printre acestea se numără 11 automobile, 11 imobile, o încăpere nelocativă, cinci capitaluri sociale, 17 construcții locative și nelocative, dar și patru conturi bancare. Din numărul total de bunuri, 41 au fost identificate pe teritoriul țării, în Elveția șapte, unul în Franța și trei în România.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!