ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicedirectorul ÎS Poșta Moldovei a fost reținut de CNA

11:39 | 17.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Directorul adjunct al Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei a fost reținut în această dimineață de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar în care este bănuit de abuz de serviciu, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, în perioada mai-iunie 2021, factori de decizie de la Poșta Moldovei, având o înțelegere prealabilă cu două companii, ar fi încheiat mai multe contracte fictive de prestare a serviciilor în domeniul IT, chiar dacă întreprinderea beneficia de aceleași servicii, conform unui contract încheiat cu o altă companie în domeniu. Pentru a evita licitația publică, aceștia ar fi perfectat contractele ca achiziții de valoare mică, suma totală a acestora fiind de 229 000 de lei. Astfel, funcționarii ar fi gestionat resursele materiale și financiare publice contrar destinației lor, prejudiciind bugetul de stat în proporții mari.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la biroul de serviciu și domiciliul actualului vicedirector și la domiciliul fostului director de la Poșta Moldovei. Percheziționate au fost și oficiile celor doi agenți economici contractați fictiv. 

Dacă va fi găsit vinovat de abuz de putere sau de serviciu, funcționarul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de detenție sau amendă de până la 117 500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Foto: CNA

img21008748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!