ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii de peste 18 ani își pot administra doza booster de vaccin anti-COVID

18:27 | 17.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că a emis un ordin către toate instituțiile medico-sanitare și centrele de vaccinare prin care și persoanele din categoria de vârstă 18-59 de ani, care au încheiat schema completă de vaccinare împotriva COVID-19, pot beneficia de doza booster. Ordinul a intrat deja în vigoare, comunică MOLDPRES.

În contextul situației epidemiologice din regiune, determinată de noua variantă Omicron și pentru anticiparea unui nou val de infectări cu virusul Sars-Cov-2 în țara noastră, Ministerul Sănătății îndeamnă toți cetățenii să încheie schema completă de vaccinare.

Totodată, în Republica Moldova, continuă administrarea dozelor booster de vaccin, care se aplică la un interval de cel puțin șase luni în cazul vaccinurilor cu schema primară de două doze și de cel puțin două luni pentru vaccinul Janssen/Johnson&Johnson.

Potrivit ultimelor date publicate de Centrul de Control și Prevenție al Bolilor, eficacitatea vaccinurilor împotriva formelor severe provocate de varianta Delta a virusului Sars-Cov-2 rămâne înaltă. Totodată, au apărut primele date care stabilesc eficacitatea vaccinurilor de circa 70% împotriva variantei Omicron.

Până în prezent, în Republica Moldova, au fost administrate 35.718 doze booster.

Foto: MS

img21009754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!