ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea economică moldo-poloneză a fost discutată la Chişinău

10:33 | 22.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, s-a întâlnit cu Adam Eberhardt, reprezentant plenipotențiar al Prim-ministrului Poloniei pentru sprijinul reformelor în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală economică, precum și despre creditul pentru asistență în valoare de 100 de milioane de dolari ce urmează a fi oferit țării noastre pentru proiecte de dezvoltare economică. Alte subiecte abordate au vizat reluarea activității comisiei interguvernamentale pe aspecte economice, în cadrul căreia urmează a fi examinate relațiile bilaterale comerciale și posibilități de aprofundare a comerțului.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Republica Polonă au fost semnate 37 de acorduri, care reglementează diverse domenii de activitate.

În ţara noastră activează 92 de întreprinderi cu capital polon, investițiile însumând 227,297 mln lei. După volumul capitalului investit, Polonia se află pe locul 15 printre principalii investitori ai R. Moldova. Cel mai mare investitor polonez este compania „Polski Cukier” (industria zahărului).

Sprijinul financiar polonez este oferit prin Programul de Asistență pentru Dezvoltare. Republica Moldova este declarată țară prioritară pentru asistența poloneză pentru dezvoltare în sectoare precum bună guvernare, dezvoltare regională și rurală și agricultură. Pe parcursul a 15 ani, Polonia a implementat 264 de proiecte în valoare de 15 mln de euro în Moldova.

Foto: Ministerul Economiei

img21009837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!