ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a dispus retragerea de pe piață a unui lot de medicamente de uz veterinar

16:15 | 28.01.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a dispus retragerea de pe piaţă a unui lot de medicamente de uz veterinar, deoarece compoziţia calitativă ale acestuia nu corespunde cerinţelor prevăzute de legislaţie, transmite MOLDPRES.

„În urma testărilor de laborator efectuate, s-a constatat necorespunderea calităţii  probei prelevate din lotul de medicament de uz veterinar „Brovomast 2D” cu seria nr. 496”, indică Agenţia.

De asemenea, ANSA a întreprins măsurile ce se impun şi a prescris interdicţia de comercializare şi retragerea urgentă a lotului neconform identificat. Pentru aceasta a fost retras un lot de 727 de ambalaje, cu dispunerea nimicirii inofensive.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează medicii veterinari, persoanele juridice şi fizice, care deţin medicamentul de uz veterinar "Brovomast 2D” din seria nr.496, despre necesitatea returnării acestuia către distribuitorul medicamentului de uz veterinar.

Foto: ANSA

img22000636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!