ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat un Regulament special pentru colectarea, analiza și diseminarea datelor statistice

17:02 | 02.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, Regulamentul privind procedura de stabilire a producătorilor de statistici oficiale. Documentul reprezintă cadrul normativ pentru evaluarea, producerea și diseminarea datelor statistice oficiale pe plan național și internațional, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Regulamentul prevede și modalitățile prin care anumite instituții pot obține statutul de Alt Producător de Statistici Oficiale (APSO), alături de Biroul Național de Statistică și Banca Națională a Moldovei.  

Potrivit prevederilor documentului, pentru obținerea calității de APSO, instituțiile și autoritățile publice trebuie să dispună de capacitatea de a colecta, prelucra, sistematiza, centraliza, analiza și disemina informația statistică, conform principiilor fundamentale ale statisticii oficiale.

Foto: Guvern

img22000763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!