ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectorii ANSA au retras din comercializare mai multe loturi de produse neconforme

14:15 | 07.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Inspectorii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat controale planificate pentru verificarea conformității produselor alimentare plasate pe piață în rețelele de comerț cu amănuntul ale municipiului Chișinău, iar mai multe loturi de produse au fost retrase din comerţ, transmite MOLDPRES.

În urma controalelor au fost depistate mai multe neconformităţi cum ar fi: lipsa autorizației pentru preambalarea produselor alimentare; prin efectuarea cumpărăturii de control s-a depistat utilizarea practicilor comerciale înșelătoare (la procurarea produselor promoționale s-a constatat diferența de preț raft/bon); efectuarea preambalării produselor (biscuiți, zefir, halva, mezeluri feliate) cu utilizarea practicilor incorecte etc.

Potrivit ANSA, au fost depistate 34 de loturi de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, din care nouă loturi de torturi erau cu data fabricării modificată; 16 loturi de produse alimentare în lipsa informației în limba de stat; 29 de loturi de produse alimentare marcate necorespunzător ş.a.

Drept urmare, au fost întocmite procese-verbale de control. Pe numele operatorilor din domeniul alimentar și persoanelor responsabile au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție administrative pentru neconformitățile depistate.

Loturile de produse neconforme au fost interzise și retrase din comercializare. Despre măsurile și acțiunile întreprinse, cu privire la nimicirea, reciclarea sau utilizarea condiționată a acestor produse, reprezentanții operatorilor din domeniul alimentar, vor informa Agenția cu prezentarea actelor ce confirmă acțiunile.

Foto: ANSA

img22000899

img22000899

img22000899

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!