ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului îndeamnă cetățenii să devină promotori ai împăduririi

12:06 | 21.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să dea o mână de ajutor și să devină promotori ai împăduririi, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

De Ziua Internațională a Pădurilor, marcată astăzi, șefa statului a adresat un mesaj în care anunță că autoritățile sunt hotărâte să depună eforturi pentru ca împădurirea să fie o prioritate a tuturor. Și asta pentru că pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși.

Potrivit președintei Maia Sandu, azi, cu doar 11% de păduri dintr-un necesar de 25-30%, Republica Moldova este încă departe de scopul propus, dar primii pași au fost făcuți deja anul trecut, când a fost creat Grupul de lucru pentru pregătirea Programului Național de Împădurire, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului curent.

Șefa statului amintește că, în toamna lui 2021, Campania națională pentru înverzirea plaiului a mobilizat mii de oameni de toate vârstele și îndeamnă cetățenii să continue acest efort. „În fiecare localitate există terenuri degradate, fâșii destinate protecției solurilor sau a apelor, pe care pot fi sădiți arbori și arbuști. Vă chem pe toți să dați o mână de ajutor și să deveniți promotori ai împăduririi. Știu că timpurile nu sunt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată”, este îndemnul făcut de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Foto: Președinție

img22002123

img22002123

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!