ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Muncii și Protecției Sociale deschide un centru de colectare la Moldova-Film

11:32 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale deschide astăzi, pe teritoriul Moldova-Film, de pe șoseaua Hâncești, 61, un centru unic de colectare a produselor și bunurilor pentru refugiații din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, a făcut anunțul ieri, în cadrul unei conferințe comune de presă cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari.

Potrivit lui Udrea, decizia de a sista activitatea celor două centre de colectare a produselor, de la UTM și Palatul Feroviarilor, a fost luată în contextul reducerii substanțiale a ajutoarelor din partea populației.

Oficialul a precizat că suma totală a donațiilor de bunuri și produse pentru gestionarea crizei refugiaților se ridică la 4,8 milioane de euro, aceste ajutoare umanitare sunt gestionate de autoritățile centrale. "Peste 4 milioane de euro au venit prin intermediul mecanismului de protecție civilă a Uniunii Europene. Alte donații, în valoare de 478 de mii de euro sunt produse și alimente de primă necesitate donate de către statul român și sunt gestionate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale prin intermediul depozitului de la Vatra iar medicamentele și dispozitive medicale în valoare de 227 de mii de euro sunt gestionate de Ministerul Sănătății", a declarat Udrea.

Pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 101 mii de refugiați din Ucraina, dintre care, circa 49 de mii sunt copii.

Foto: Guvern

img22002163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!