ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colaborarea bilaterală dintre armatele Republicii Moldova şi Chinei a fost discutată la Chișinău

12:25 | 22.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a avut astăzi o întrevedere cu Yan Wenbin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al MA, în cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre colaborarea bilaterală dintre armatele celor două state, inițiativele de dezvoltare a Armatei Naționale, precum și participarea în operațiuni internaționale de menținere a păcii.

În același context, ministrul Apărării a mulţumit Guvernului Chinei pentru suportul acordat instituţiei militare din Republica Moldova la capitolul implementării programelor de reformare a armatei, de instruire a cadrelor militare naţionale în China, cât și de asigurare tehnico-materială a instituției de apărare. Ministrul Nosatîi a exprimat gratitudinea față de poporul chinez pentru asistența acordată în gestionarea pandemiei COVID-19.

Yan Wenbin a menționat, la rândul său, că armata Republicii Populare Chineze, la fel, parcurge un proces de reformare, exprimându-și disponibilitatea de a face schimb de experiență la acest capitol.

De asemenea, diplomatul chinez a reiterat sprijinul țării sale în modernizarea și reformarea Armatei Naționale a Republicii Moldova.

Foto: Ministerul Apărării

img22002164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!