ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe pagina oficială a Ministerului Educației și Cercetării a fost creată o rubrică pentru refugiați

13:41 | 23.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) a anunțat astăzi că pe pagina oficială a instituției a fost creată o rubrică nouă „În susținerea copiilor și tinerilor din Ucraina”, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, acțiunea are drept scop de a facilita accesul la informație al solicitanților de încadrare în sistemul educațional din Republica Moldova. Aici pot fi găsite și resursele utile, recomandate de MEC, pentru asistența profesională a responsabililor de asigurarea accesului la educație al copiilor și tinerilor din familiile refugiate din Ucraina.

Conform datelor MEC, 253 de instituții de învățământ primar și secundar din Republica Moldova oferă oportunități de încadrare în sistemul educațional a copiilor din familiile refugiaților din Ucraina. Până la momentul de față, au fost încadrați 983 de elevi în 170 de instituții de învățământ general din țară.

Foto: MEC

img22002199

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!