ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat Regulamentul privind funcționarea MDelivery

16:34 | 23.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Regulamentul privind modul de funcționare și utilizare a Serviciului guvernamental de livrare (MDelivery) a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului. Serviciul va permite cetățenilor Republicii Moldova să solicite livrarea la locul de reședință a actelor și altor documente eliberate de instituțiile de stat, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, a precizat că acest document reglementează raporturile juridice dintre subiecții participanți la crearea, exploatarea și utilizarea Serviciului și prevede reguli generale de livrare prin intermediul Serviciului MDelivery, de conectare la sistemul informațional, de asigurare a securității și protecției informației, precum și responsabilitățile părților.

Serviciul guvernamental de livrare reprezintă o soluție digitală, elaborată de Agenția de Guvernare Electronică, care va fi utilizată în calitate de mecanism unic de livrare fizică a rezultatelor prestării serviciilor publice către beneficiari. Prin urmare, platforma informațională MDelivery va asigura conexiunea celor trei subiecți: prestatorul serviciului public, în calitate de expeditor, beneficiarul serviciului public, în calitate de destinatar al livrării, și furnizorul de servicii poștale. Această platformă va diminua costurile pentru toate cele trei părți implicate și va eficientiza procesul de livrare a rezultatului serviciului public spre beneficiar.

La 25 august 2021, Guvernul a aprobat Conceptul MDelivery ca parte a procesului complex de modernizare a serviciilor publice, implementat de Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Grupului Banca Mondială.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!