ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu studenții de la facultățile pedagogice din țară

08:00 | 01.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție, în format pe viu și online, cu studenții de la facultățile pedagogice din țară, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Discuțiile purtate s-au referit la rolul profesorului în secolul XXI și felul în care văd actualii studenți formarea lor profesională la universitate, fiind creionate cerințele la care urmează să facă față în sala de clasă, la școală. „Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a societății noastre, iar de cadrele didactice depinde cât de pregătiți și de adaptabili vor fi tinerii de azi la realitățile zilei de mâine”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

Şefa statului i-a îndemnat pe tineri să se implice activ în dezvoltarea educației, să devină promotori ai principiului de meritocrație în domeniu, iar statul va căuta mecanisme pentru a-i încuraja să aleagă pedagogia - prin condiții bune de studii, de muncă și de trai, prin burse și salarii pe potriva efortului lor. „A fost o întâlnire ce mi-a dat o doză în plus de optimism. M-am bucurat să cunosc tineri entuziaști de la Bălți, Chișinău, Comrat, Cahul și Taraclia, care înțeleg că școala este cea mai importantă investiție pentru stat și pentru oameni. Și m-am bucurat să văd că, la fel ca mine, viitorii dascăli cred în puterea educației și a spiritului inovator. Împreună putem să creștem o societate educată, liberă și prosperă, cu o economie durabilă”, a menționat șefa statului. 

Întâlnirea Președintei Maia Sandu cu studenții de la facultățile pedagogice din țară a fost găzduită de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. Înainte de discuțiile cu studenții, șefa statului a vizitat și câteva dintre spațiile Centrului Național de Inovații Digitale „Clasa Viitorului”, creat și dotat de USAID și alți parteneri strategici ai acestei instituții. Președinta a îndemnat echipa să-și extindă activitățile în cât mai multe localități din țară pentru a aplica eficient tehnologiile în educație.

Foto: Președinție

img22002457

img22002457

img22002457

img22002457

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!