ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un milion de euro a intrat pe conturile ARBI în dosarul fraudei bancare

09:12 | 01.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Un milion de euro a intrat pe conturile ARBI, banii aparțin unui figurant în dosarele fraudei bancare, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracâionale  a asigurat transferul banilor de pe conturile bancare, deschise pe numele unui interpus, după ce procurorii anticorupție au aplicat sechestru pe mijloacele financiare, al căror beneficiar efectiv este unul din principalii figuranți ai dosarelor cu denumirea generică "frauda bancară".

Conform sursei citate, transferul resurselor financiare sechestrate în conturile Agenției are ca scop asigurarea integrității și conservării valorii acestora.

ARBI precizează că pe întreaga perioadă de investigare a fraudei, în comun cu procurorii a reușit să identifice zeci de intermediari și beneficiarii efectivi ai bunurilor și să aplice sechestre în valoare de circa 3,4 miliarde de lei. Printre obiectele infracționale, găsite pe teritoriul Republicii Moldova, precum și în jurisdicții de peste hotare, se numără imobile și autoturisme de lux, aeronave, iahturi, capitaluri sociale, conturi bancare.

În prezent, pe conturile ARBI, sunt depuse peste 70 de milioane de lei.

img22002463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!