ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Miniștrii au ținut un minut de reculegere în memoria ucrainenilor uciși în război

09:18 | 04.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Ședința de astăzi a Executivului a început cu un minut de reculegere în memoria ucrainenilor uciși în război. Tot astăzi șeful statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 4  aprilie 2022 este declarată zi de doliu în toată țara, comunică MOLDPRES.

Premierul Natalia Gavrilița a reiterat că țara noastră condamnă ororile comise în Ucraina și pledează pentru pace.

Și președintele Maia Sandu a scris pe pagina sa oficială că Moldova alături de o lume întreagă, este șocată de masacrul din orașul Bucea de lângă Kyiv. „Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanității, la fel cum condamnă acest război ilegal și neprovocat, declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei”, a opinat Sandu.

Potrivit decretului șefului statului, astăzi doliul este instituit întru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean.

img22002526

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!