ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri din zona de securitate vor fi susținuți în integrarea socială

08:52 | 19.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. Mai mulţi tineri din zona de securitate vor beneficia de suport în incluziunea lor socială, datorită unui proiect susţinut de Uniunea Europeană, transmite MOLDPRES.

Proiectul va fi realizat de Centrul de justiţie socială „Echitate” în colaborare cu Oficiile forţei de muncă Dubăsari și Criuleni. Instituţiile au semnat un Memorandum de cooperare şi își propun să identifice 18 tineri din zona de securitate care „vor beneficia de suport în incluziunea lor educațională și vocațională, inclusiv cu încadrarea în câmpul muncii, sau în dezvoltarea unei afaceri în vederea unui viitor mai sigur”.

Aceste acțiuni sunt realizate în cadrul proiectului „Oportunităţi egale pentru toţi şi fiecare” care este parte a programului „Oportunități mai bune pentru tinerii și tinerele care nu beneficiază de educație, formare și locuri de muncă – Inițiativa de Incluziune a Tinerilor și Tinerelor NEET”.

Acesta este realizat de Fundația Est-Europeană, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare” și Agenția pentru Dezvoltare Regională din regiunea transnistreană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Zona de Securitate are o lungime de 225 km și o lățime de 12-20 km, împărțită în trei secțiuni: Nord, Centru și Sud (cele mai mari sunt secțiunile Nord și Sud, respectiv 85 și 80 km lungime) și o zonă cu un regim de securitate sporit – orașul Bender/Tighina. Zona de Securitate acoperă în principal teritoriul regiunii transnistrene, controlată de regimul separatist de la Tiraspol (circa 60% din suprafață). În același timp, ocupă aproape 5% din suprafața totală a Republicii Moldova. Zona cuprinde 110 localități, cu aproximativ 600 de mii de locuitori. Orașul Tighina (Bender), a fost desemnat, prin Acordul de la 21 iulie 1992, raion cu regim de securitate sporit în cadrul Zonei.

Foto: Centrul Echitate

img22002974

img22002974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!