ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană lansează un nou apel de granturi pentru antreprenorii din Ungheni și Cahul

09:15 | 29.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Întreprinderi existente și start-up-uri din regiunile Cahul și Ungheni vor beneficia de granturi în valoare de 14-24 mii de euro fiecare, în cadrul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite(UNICEF). Noul apel de granturi în valoare totală de până la 300 mii de euro este lansat astăzi, iar termenul-limită de depunere a dosarelor este 6 iunie 2022, transmite MOLDPRES.

În cel de-al treilea apel de finanțare vor fi acordate granturi pentru 16 companii. Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerilor, pentru promovarea modelelor de economie circulară, crearea de noi locuri de muncă, sporirea atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții.

„Sprijinul Uniunii Europene pentru dezvoltarea afacerilor locale de la Cahul și Ungheni prin intermediul programului ‘EU4Moldova: Regiuni-cheie” dă roade. Aceasta înseamnă sprijin mai eficient pentru start-up-uri și afaceri existente, capacități locale fortificate într-un mod durabil. Datorită acestui nou sprijin din partea UE, sub formă de granturi, oamenii vor putea beneficia de noi locuri de muncă și de o cultură antreprenorială locală consolidată”, a declarat Jānis Mažeiksz, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

La rândul său, Dima Al-Khatib, reprezentant rezident PNUD în Republica Moldova, a menţionat că mai multe proiecte de succes, implementate în cadrul primelor două runde de granturi pentru sectorul privat din regiunile Ungheni și Cahul, au un impact tangibil asupra economiei locale. „Acest apel de propuneri va oferi unui nou grup de antreprenori oportunitatea de a-și dezvolta potențialul și de a crea noi locuri de muncă, de a inova și de a adopta în operațiunile lor practici ale economiei verzi și circulare”, a relevat oficialul PNUD.

Foto: PNUD Moldova

img22003263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!