ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul grec 

18:21 | 10.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Nikos Dendias, ministru al Afacerilor Externe al Republicii Elene, în cadrul căreia diplomații au abordat situația de securitate regională și impactul războiului din Ucraina asupra stabilității europene, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

Oficialul moldovean a mulțumit pentru mesajul ferm de susținere de către Republica Elenă a independenței și integrității teritoriale, atât a țării noastre, cât și a Ucrainei.

„Suntem solidari cu partenerii noștri europeni în condamnarea agresiunii militare asupra vecinilor noștri ucraineni și reiterăm apelul pentru pace atât de necesar pentru recuperarea socio-economică”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Interlocutorii au discutat despre progresul țării noastre în parcursul european și în completarea celei de-a doua părți a chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

Totodată, părțile au convenit dinamizarea negocierilor pe acordul privind reducerea tarifelor de roaming.

Foto: MAEIE

img22003508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!