ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada SUA va susţine reparaţia unui liceu din Vulcăneşti

12:00 | 17.05.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi, la Comrat,  cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent Doyle Logsdon. Printre altele, părţile au examinat proiectul de reparaţie a unui liceu din Vulcăneşti ce va fi susţinut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, părţile au făcut un schimb de opinii privind situația actuală din R. Moldova, precum și impactul asupra economiei naționale al fenomenelor de criză cu care se confruntă țara noastră.

De asemenea, oficialii au discutat proiectul, pe care Ambasada SUA intenționează să îl implementeze în regiune. Proiectul prevede reconstrucția Liceului "Luceafărul" din orașul Vulcănești, și anume: repararea acoperișului și fațadei, înlocuirea sistemului de canalizare și construirea unei unități sanitare interne.

Guvernatorul autonomiei a exprimat recunoștință Ambasadei SUA pentru sprijinul acordat locuitorilor din regiune.

"Domeniul educației este o prioritate pentru autoritățile din UTA Găgăuzia. Dorim ca elevii noștri să poată studia în limba de stat în condiții confortabile. Cunoașterea limbii de stat va deschide o gamă largă de oportunități pentru tinerii noștri și îi va ajuta să obțină o educație de calitate și să-și găsească un loc de muncă acasă. Sprijinul Dumneavoastră ne ajută să ne păstrăm tinerii", a menționat Irina Vlah.

Foto: Facebook Irina Vlah

img22003657

img22003657

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!