ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salariile pentru angajații instituțiilor de învățământ care funcționează în regim de autogestiune financiar-economică vor fi majorate

14:20 | 18.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Începând cu luna mai, salariul minim al angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ, aflate la autogestiune, va fi majorat de la 2000 la 3500 lei. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței de Guvern, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

De asemenea, a fost extinsă lista beneficiarilor de spor lunar pentru deținerea titlurilor științifice sau științifico-didactice. De susținere financiară din partea statului vor beneficia cercetătorii științifici, personalul de conducere care activează în organizații din domeniile cercetării și inovării, precum și personalul de conducere din învățământul superior. 

De asemenea, prin decizia de astăzi a Executivului, a fost aprobată majorarea cu șapte poziții a clasei de salarizare pentru personalul de conducere (director și director adjunct) din cadrul instituțiilor publice de învățământ profesional tehnic; majorarea de la 200 de lei la 250 de lei a sporului pentru titlurile onorifice „Artist al Poporului” și „Maestru în Artă”; de la 100 la 150 de lei - pentru titlurile „Emerit”, „Om Emerit”, „Maestru al Literaturii” și „Meşter - Faur”; de la 100 de lei la 150 de lei - pentru titlurile „Maestru Emerit al Sportului” și „Maestru Internaţional”; de la 30 lei la 100 lei -  pentru titlul „Maestru al sportului”.

Costul anual estimat pentru implementarea prevederilor proiectului este de 82,5 milioane de lei, bani care vor fi alocați din bugetul de stat.

Majorările salariale reprezintă un angajament al Guvernului, asumat în Programul de guvernare. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației și Cercetării.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!