ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova își are locul în UE, a declarat președintele Parlamentului European

18:00 | 18.05.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Moldova își are locul în UE, iar Parlamentul European este deschis să sprijine Republica Moldova la fel cum sprijină Ucraina și Georgia. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în cadrul unei conferințe comune cu șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Președintele R. Moldova a mulțumit partenerilor UE pentru sprijinul acordat țării noastre pentru a face față valului de refugiați ucraineni.

În cadrul conferinței, Maia Sandu a menționat provocările cu care se confruntă țara noastră și a vorbit despre reușitele în procesul de integrare în UE. ”R. Moldova este o țară europeană și ne dorim un viitor european. Am demarat un proces amplu de reforme și vrem să construim o țară în care cetățenii își văd viitorul. Aderarea la UE este singura opțiune strategică ce oferă R. Moldova șansa de a rămâne parte a lumii libere. E firesc să te temi atunci când se comit asemenea atrocități împotriva Ucrainei. Moldova este îngrijorată, Țările Baltice sunt îngrijorate. Războiul din Ucraina a adus instabilitate și o șansă de reclădire a raportului de forțe de pe continent”, a spus șefa statului.

Președintele Parlamentului European a declarat că legislativul UE este deschis față de R. Moldova și ea personal susține Moldova în aspirațiile sale.

img22003727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!