ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Geniștii Armatei Naţionale detaşați în Kosovo execută misiuni de cercetare și deminare

09:48 | 19.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mai. /MOLDPRES/. Militarii din cel de-al 16-lea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, execută misiuni specifice teatrului de operaţii, comunică MOLDPRES.

Potrivit comandantului contingentului, Vladimir Covalenco, pacificatorii moldoveni efectuează zilnic patrulări combinate (pe maşini şi pe jos) în aria de responsabilitate a Comandamentului Regional-Vest (CR-W). Totodată, infanteriştii asigură paza şi apărarea obiectivelor de importanţă majoră, inclusiv Mănăstirea Visoki Dečani.

El a adăugat că geniştii din cadrul KFOR-16 execută misiuni de cercetare şi curăţare a terenului din regiunea operațională de obiecte explozive.

Contingentul KFOR-16 a fost detașat în Kosovo în luna ianuarie 2022. Mandatul acestuia va dura șase luni. Operațiunea de menținere a păcii KFOR este condusă de Alianța Nord-Atlantică, în conformitate cu Rezoluția 1244 a ONU.

Foto: MA

img22003738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!