ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministrul ceh pentru afaceri europene

17:06 | 26.05.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei oficiale în Cehia, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat o întrevedere cu ministrul pentru Afaceri Europene Mikuláš Bek, în cadrul căreia oficialii au discutat despre determinarea autorităților pentru reformele solicitate de cetățenii noștri, orientate spre dezvoltarea europeană și modernizarea țării noastre, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„I-am prezentat demnitarului ceh argumentele pentru acordarea pentru Moldova a statutului de țară candidat, ceea ce va ajuta să construim împreună viitorul nostru într-o familie a democrațiilor europene”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a exprimat aprecieri pentru sprijinul ferm al Cehiei pentru aspirațiile noastre europene și apropierea de UE, subliniind faptul că Moldova mizează pe suportul Cehiei pentru acceptarea cererii respective și a acordării statutului de stat candidat.

La rândul său, ministrul Mikuláš Bek a transmis mesajul de susținere al țării sale pentru parcursul nostru european, care urmează a fi promovat și în contextul deținerii de către Cehia a președinției la Consiliul UE.

img22003974

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!