ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 500 de șoferi au fost amendați în cadrul operațiunii „Pietonul”

14:34 | 07.06.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Circa 500 de șoferi au fost amendați pentru că nu au oferit prioritate pietonilor la traversarea străzii. Documentarea acestora a avut loc în cadrul operațiunii „Pietonul”, desfășurată săptămâna trecută de polițiști, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în tipul acțiunii, oamenii legii au amendat și circa 500 de pietoni pentru că au traversat neregulamentar strada.

Prin intermediul operațiunii „Pietonul”, polițiștii își propun să responsabilizeze cetățenii față de riscul la care se supun atunci când traversează strada, dar și să îi atenționeze pe șoferi să fie mai prudenți.

În cadrul campaniei, polițiștii au informat pietonii despre cum să traverseze corect și în siguranță strada. Totodată, oamenii legii au desfășurat peste 200 de lecții de prevenire în școli, dar și au distribuit pliante care includ principalele reguli care trebuie respectate pentru o deplasare sigură pe stradă.

Foto simbol

img22004254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!