ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Obadă a fost numit agent guvernamental la CEDO

15:23 | 08.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Membrii Cabinetului de miniştri, întruniţi astăzi în şedinţă, au acceptat numirea lui Dumitru Obadă în funcţia de agent guvernamental pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), transmite MOLDPRES.

CEDO funcționează ca unic garant al respectării de către Înaltele părți semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului și unica autoritate de interpretare a acesteia. Structura funcționează numai în temeiul Convenției și al propriului Regulament al Curții în care descrie propria procedură.
 
Guvernele sunt reprezentate în fața Curții Europene de Agenții guvernamentali (Articolul 35 din Regulamentul Curții Europene), numiți în fiecare stat potrivit propriilor proceduri interne. Asigurarea funcționalității instituției Agentului guvernamental este necesară pentru a garanta continuitatea reprezentării și a procedurilor în fața Curții Europene, inclusiv în situații de aplicare a unor măsuri interimare.

img22004294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!