ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul European cere acordarea statutului de stat candidat R. Moldova și Ucrainei

15:50 | 09.06.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Președinții Grupurilor Politice din Parlamentul European au adoptat astăzi o declarație comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova și Ucrainei la Consiliul European, care va avea loc în 23 - 24 iunie, transmite MOLDPRES.

În declarația adoptată se menționează că „Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre și viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”.

Europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, a scris pe o rețea de socializare că Parlamentul European este principalul susținător al parcursului european al Ucrainei și Republicii Moldova. „Noi, Parlamentul European, am adoptat la 1 martie o rezoluție în care îi oferim Ucrainei o perspectivă europeană. Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluție prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova. Este timpul ca și celelalte instituții europene să-și arate mai clar susținerea pentru parcursul european al Ucrainei și Republicii Moldova prin acordarea statutului de stat candidat pentru cele două țări. Parlamentul European a înțeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană ca Ucraina”, a conchis europarlamentarul.

Cererea de aderare la Uniunea Europeană a fost semnată de Republica Moldova la data de 3 martie curent.

Foto simbol

img22004342

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!