ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pentru modernizarea sectorului spitalicesc vor fi făcute Investiții de peste șapte mln de euro

17:53 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Cinci instituții medico-sanitare publice din țară vor fi dotate cu dispozitive medicale de ultimă generație, achiziționate cu suportul financiar nerambursabil oferit de Guvernul Japoniei. Cabinetul de miniștri a aprobat, în acest sens, semnarea Acordului privind implementarea Programului de Consolidare a Sistemului Medical, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Acest program va contribui la sporirea capacităților de diagnosticare și tratament prin utilizarea dispozitivelor medicale moderne, precum aparate de radiologie digitală, ecografe, aparate de dializă, ventilatoare, aparate de anestezie, mese de operație, etc. 

Prin semnarea Acordului, încheiat prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, va fi posibilă valorificarea asistenței financiare sub formă de grant, care constituie un miliard de yeni japonezi, echivalentul a peste șapte milioane de euro.

Foto: Guvern

img22005210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!