ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Magistrații au prelungit măsura preventivă pe numele Procurorului General suspendat

19:55 | 13.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit astăzi măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar pe numele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, magistrații au examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive pe un termen de 60 de zile. Aceștia au dispus admiterea parțială și au prelungit măsura cu 30 de zile.

În perioada următoare, procurorul de caz urmează să analizeze motivele care au stat la baza admiterii parțiale a demersului și va decide asupra contestării deciziei la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de încălcare a inviolabilității vieții personale a unui factor de decizie. Acesta este învinuit că ar fi intrat în posesia unor corespondențe private ale fostului procuror-șef al Procuraturii Anticorupție cu alte persoane. După care, în incinta Procuraturii Generale a susținut un briefing de presă, în cadrul căruia ar fi răspândit informații ocrotite de lege, despre viața personală și profesională a acestuia, ceea ce ar constitui secret personal.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!