ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi măsuri au fost aprobate de Guvern pentru realizarea proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”

19:38 | 13.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Societatea pe acțiuni „ENERGOCOM” va fi scutită de obligația de a garanta rambursarea împrumutului și va beneficia de facilități fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri (bunuri, lucrări, servicii) destinate implementării proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Executiv, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Pentru realizarea proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”, la 23 iunie a.c, a fost semnat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, în valoare de 300 mil de euro, iar o precondiție a intrării în vigoare a Acordului o reprezintă semnarea Contractului de recreditare dintre Ministerul Finanțelor și S.A. „ENERGOCOM”.

Astfel, la încheierea Contractului de recreditare a împrumutului, S.A. „ENERGOCOM” urmează să garanteze rambursarea lui prin semnarea unui contract de gaj.

Precizăm că, în calitatea sa de furnizor central de energie electrică, S.A. „ENERGOCOM” nu deține active suficiente pentru acoperirea contravalorii sumei care face obiectul Contractului de recreditare.De asemenea, proiectul de lege prevede scutirea de achitare a TVA cu și fără drept de deducere, de accize, de plata taxei vamale, a taxei pentru efectuarea procedurilor vamale, a taxei pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului.

Foto: Guvern 

img22005222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!