ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contingentul KFOR-17 şi-a început misiunea în Kosovo

10:25 | 14.07.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Militarii din cel de-al 17-lea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în misiunea de menţinere a păcii KFOR, şi-au început activitatea în Kosovo, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, militarii au preluat atribuţiile pacificatorilor din cel de-al 16-lea contingent moldovenesc, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, desfășurată în Baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech.

În prezenţa comandantului Comandamentului Regional Vest (RC-W), colonel Marco Javarone, locotenent-colonelul Vladimir Covalenco, comandant KFOR-16, a predat drapelul și responsabilitățile funcției locotenent-colonelului Vadim Bîrcă, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni. În cursul evenimentului, militarii moldoveni, care îşi încheie în această săptămână mandatul în Kosovo, au fost decoraţi cu Medalia Operaţiei KFOR.

Cel de-al 17-lea contingent al Armatei Naţionale este format din 40 de militari. Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni vor executa operaţiuni de pază şi apărare a obiectivelor de importanţă strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv Mănăstirea Visoki Decani, precum şi misiuni de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Foto: Ministerul Apărării

img22005235

img22005235

img22005235

img22005235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!