ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea zootehniei a fost racordată la normele Uniunii Europene

12:29 | 21.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a modificat astăzi Legea zootehniei, în vederea racordării acesteia la normele Uniunii Europene. Armonizarea legislației are drept scop atragerea investițiilor în sectorul zootehnic, în special, pentru construcția fermelor zootehnice și procurarea animalelor, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, noua lege va favoriza sporirea calității și competitivității produselor de origine animală și va permite promovarea acestora pe piețele internă și externă. Totodată, prevederile legii urmează să asigure conservarea fondului genetic al speciilor autohtone de animale, precum și organizarea și efectuarea controlului oficial în zootehnie.

Proiectul de lege a fost elaborat de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Autorii proiectului prevăd că în următorii 7-8 ani numărul firmelor zootehnice se va majora cu 50%, iar volumul de producție de origine animală – cu 40-50% într-o perioadă de cinci ani. Totodată, se prevede diminuarea prețurilor la produsele de origine animală livrate către procesatori sau consumatorii finali.

Foto simbol

img22005432

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!