ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va identifica toate soluțiile pentru a asigura țara cu gaze, indiferent de furnizor

15:33 | 27.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Gazprom devine un furnizor nu tocmai credibil şi incert, acest lucru se vede clar în urma mai multor declaraţii ale concernului rus, de aceea trebuie să adoptăm un şir de măsuri prompte, pentru a asigura ţara cu gaze, indiferent de situaţie. Declaraţia a fost făcută de vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării, la şedinţa de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Declaraţiile vicepremierului au fost făcute în contextul discuţiilor asupra prelungirii în Republica Moldova a stării de urgenţă, cauzată de războiul din Ucraina. Potrivit oficialului, extinderea stării de urgenţă este necesară pentru a permite statului să ia deciziile adecvate pentru a asigura ţara cu agent termic, în condiţiile ameninţărilor Federaţiei Ruse că va comprima volumele de gaze naturale livrate în regiune.

În context, Andrei Spînu a reiterat că ţara noastră se va menţine de hotărârile anterioare în sensul diminuării riscurilor energetice. „Guvernul va identifica toate măsurile ca să avem gaze indiferent de furnizor, ca să nu aibă de suferit populaţia şi economia, or, pârghiile care le permite starea de urgenţă vor fi un avantaj”, a relevat vicepremierul.

În debutul şedinţei de astăzi, membrii Cabinetului de miniştri au aprobat decizia cu privire la extinderea stării de urgenţă de securitate naţională, declarată pe 24 februarie, odată cu începerea războiului în Ucraina. Documentul a fost transmis spre examinare Parlamentului Republicii Moldova.

Foto: Guvern

img22005606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!