ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană a propus prelungirea a patru coridoare de transport TEN-T până în Ucraina și R. Moldova

10:29 | 29.07.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a propus prelungirea a patru coridoare de transport TEN-T până în Ucraina şi Republica Moldova pentru a îmbunătății conectivitatea de transport dintre aceste două ţări şi Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut astăzi de europarlamentarul Siegfried Mureșan, pe o rețea de socializare, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, cele patru coridoare vor fi extinse pentru a include puncte cheie precum: Lvov, Kiev, Chișinău și porturile Mariupol şi Odesa. „Este o veste bună pentru cetățenii ucraineni și moldoveni. Aceste coridoare vor facilita schimburile economice şi vor duce la crearea de conexiuni de transport mai bune. Totodată, propunerea Comisiei stabilește ca noile linii de cale ferată, care sunt construite în ţările membre UE și au o graniţă terestră cu Ucraina şi Republica Moldova, să fie realizate pe baza ecartamentului standard european”, a specificat Siegfried Mureșan.

De asemenea, Comisia Europeană a propus scoaterea Rusiei şi Belarusului de pe harta coridoarelor TEN-T. „Cooperarea cu aceste state nu mai este în interesul Uniunii Europene, având în vedere contextul actual”, a afirmat Mureșan.

Rețeaua transeuropeană de transport este un proiect de investiții în desfășurare al Uniunii Europene ce prevede crearea unor coridoare de transport auto, feroviar și naval.

Foto: facebook.com

img22005677

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!