ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovenești a avut o întrevedere cu omologul său român

14:05 | 29.07.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la București în componența delegației conduse de președintele Maia Sandu, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene,  a desfășurat astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului de presă al MAEIE, diplomații s-au referit la ultimele evoluții de securitate regională în contextul războiului nejustificat al Federației Ruse împotriva Ucrainei, precum și la agenda intensă de cooperare bilaterală dintre Republica Moldova și România pentru fortificarea parteneriatului strategic pentru integrare europeană și comunitatea de limbă, istorie și cultură împărtășită cu România.

Totodată, șefii celor două diplomații au discutat despre posibilitățile de avansare în implementarea proiectelor comune în domenii strategice precum interconexiunea energetică, infrastructură, transport, menite să asigure modernizarea țării noastre în vederea fortificării parcursului nostru ireversibil european.

„România rămâne a fi cel mai important susținător al nostru în procesul de implementare a agendei de reforme și aderare la Uniunea Europeană, lucru pentru care mulțumim”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22005689

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!