ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Selecționata Națională de Fotbal pe Plajă a primit distincții din partea Parlamentului

15:03 | 04.08.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 4 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, le-a conferit distincții ale Legislativului membrilor Selecționatei Naționale de Fotbal pe Plajă. Diplomele au fost acordate astăzi membrilor echipei naționale în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru rezultate remarcabile și contribuții substanțiale în dezvoltarea sportului din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Șeful Legislativului i-a felicitat atât pe sportivi, cât și pe membrii staff-ului tehnic, pentru performanțele înregistrate și pentru faptul că au demonstrat că în Republica Moldova există potențial. Oficialul le-a dorit sportivilor să rămână în continuare modele pentru tinerii noștri. ”Felicitări tuturor, ați făcut istorie! Ați demonstrat că o țară mică poate veni cu o echipă cu caracter, care poate înfrunta echipe care altădată probabil se uitau pe hartă să identifice Republica Moldova. Dincolo de toată performanța tehnică de care ați dat dovadă, cel mai important este încrederea în reușită”, a menționat Igor Grosu.

La rândul său, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a mulțumit din partea membrilor Selecționatei Naționale la Fotbal pe Plajă pentru distincțiile acordate. ”După rezultatele înregistrate de Selecționata Națională de Fotbal pe Plajă, tot mai mulți copii și-au manifestat interesul să practice acest sport. Ne dorim să dezvoltăm această ramură în continuare și vă mulțumim pentru susținerea pe care ne-o acordați”, a spus Oleinicenco.

Selecționata Națională la Fotbal pe Plajă a Republicii Moldova, condusă de antrenorul principal Ruslan Pernai, a devenit campioana Europei la fotbal pe plajă, Divizia B. În urma acestei performanțe, echipa noastră s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în Divizia A – elita fotbalului pe plajă din Europa și urmează să evolueze la Jocurile Europene din 2023.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!