ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va răspunde cu multă responsabilitate condițiilor de aderare expuse de UE

17:00 | 20.09.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Reformele ambițioase, printre care reforma administrației publice și ajustarea și actualizarea politicilor publice sunt pe agenda Guvernului ca și priorități pentru realizarea pachetului de condiționalități în nouă domenii cheie de dezvoltare a Republicii Moldova menționate de Comisia Europeană odată cu acordarea statutului de țară candidată UE. Secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea a reconfirmat aceste angajamente la întrevederea cu Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic, Jaap Frederik, Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

„Republica Moldova a inițiat deja realizarea condiționalităților, iar un prim pas pe care l-am făcut la Guvern a fost decizia de a completa echipele ministeriale cu funcționari profesioniști responsabili de integrarea europeană și instituirea unei noi funcții de secretar general adjunct pentru afaceri europene în ministerele implicate cel mai mult în acest proces. Uniunea Europeană ne-a oferit toată încrederea sa atunci când a acceptat statutul de țară candidată UE, iar Republica Moldova va răspunde cu multă responsabilitate condițiilor de aderare expuse de UE pentru un viitor prosper, rezilient și european”, a declarat Dumitru Udrea.

La rândul său, Ambasadorul Olandei pentru Parteneriatul Estic și-a exprimat sprijinul pentru țara noastră. „Am urmărit foarte aproape procesul de completare a chestionarelor de către Republica Moldova în primăvara acestui an și vreau să-mi exprim admirația față de calitatea documentelor pe care le-ați prezentat într-un timp atât de scurt. Vă doresc în continuare la fel de multă putere și profesionalism în drumul european ce sunt sigur că îl veți parcurge cu succes”, a menționat oficialul olandez.

În perioada 19-22 septembrie, Excelența Sa, Jaap Frederik, împreună cu o delegație a Ministerului de Externe al Regatului Țărilor de Jos se află într-o vizită la Chișinău pentru a se familiariza și a discuta despre pachetul de condiționalități pe care Republica Moldova s-a angajat să le realizeze în calitate de țară candidată UE.

Foto: Guvern

img22007082

img22007082

img22007082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!