ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În acest weekend nu se vor opera deconectări de la energia electrică

11:05 | 22.10.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunţat aseară că în acest weekend nimeni nu va fi deconectat de la energia electrică, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, începând de luni, 24 octombrie, vom avea un deficit mai mare de energie electrică, ținând cont de anunțul MGRES de reducere a livrărilor de energie electrică. "Tot luni, vom veni cu informații suplimentare despre acest deficit”, a relevat Spînu.

De asemenea, vicepremierul a precizat că au fost identificaţi alţi 100 MW de energie electrică care vor fi importate din România. „În total, România va livra 235 MW; (2) Energocom finalizează procesul de înregistrare pe platforma OPCOM (operatorul de piață din România) și va putea cumpăra suplimentar, în orele de vârf, energie electrică din România; (3) Suntem interconectați la ENTSO-E și vom putea achiziționa energie electrică de pe piața europeană”, a punctat Andrei Spînu.

„Vă rog să continuăm să economisim. În perioada următoare va trebui să continuăm acest efort pentru a nu fi în situație de a deconecta consumatorii. Războiul din Ucraina, atacurile din ultimele săptămâni asupra infrastructurii energetice din țara vecină și decizia Gazprom de a reduce livrările de gaz lovesc direct în cetățenii țării noastre de pe ambele maluri ale Nistrului. Noi, la Guvern vom face tot posibilul să ținem conectată țara la energia electrică. Vă rog să fim solidari și responsabili în a economisi în perioada următoare”, a rezumat vicepremierul.

img22007955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!