ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a participat la Moldova Youth Forum 2022

15:22 | 23.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a participat astăzi la cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din țara noastră, Moldova Youth Forum 2022. Discuția cu participanții s-a referit, în mod special, la acțiunile necesare pentru a face din Moldova o țară în care tinerii să-și dorească să rămână, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Șefa statului a subliniat că acest lucru este posibil doar dacă vom munci mult, onest și cu pasiune, și numai cu implicarea tinerilor. „M-am bucurat să cunosc tineri curioși și dedicați, care doresc să știe cum va fi promovată inovația și cum educația va deveni mai calitativă în țara noastră. Am discutat despre implicarea tinerilor în politică și despre cum să eliminăm impedimentele pentru cei care vor să devină funcționari publici”, a menționat Maia Sandu.

Președintele i-a îndemnat pe participanții la forum să devină parte a procesului de transformare a țării. „Pentru a construi un stat eficient, care lucrează pentru oameni, și pentru a realiza acest lucru mai repede, avem nevoie și de energia, ingeniozitatea, spiritul civic și viziunea tinerilor noștri. Deși salariul unui funcționar public nu este foarte competitiv, munca în serviciul public reprezintă o șansă unică de a obține o experiență valoroasă la început de cale”, a spus șefa statului.

Pe finalul discuției, președintele Maia Sandu a menționat că a promovat și va continua să promoveze tineri care vor și pot să contribuie la dezvoltarea țării. „Beneficiarii proceselor de transformare pe care le-am inițiat și ai integrării europene vor fi, înainte de toate, tinerii și ei trebuie să aibă un rol important în aceste procese”, a conchis șefa statului.

Foto: Președinție

img22007968

img22007968

img22007968

img22007968

img22007968

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!