ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ultimele evoluții din procesul de reglementare transnistreană au fost discutate la MAEIE cu reprezentantul special al Președinției poloneze la OSCE

18:03 | 24.10.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Vladimir Cuc a avut astăzi o întrevedere cu delegația Președinției poloneze a OSCE condusă de reprezentantul special, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuției, oficialii au efectuat un schimb de opinii despre ultimele evoluții din procesul de reglementare transnistreană. A fost discutată agenda contactelor cu Președinția OSCE până la sfârșitul anului. 

Secretarul de stat Vladimir Cuc a subliniat că autoritățile țării noastre rămân a fi concentrate pe asigurarea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului prin menținerea dialogului în formatele existente. A fost subliniat că războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în continuare generează riscuri concrete de securitate, iar în ultima perioadă produce un impact tot mai pronunțat asupra securității energetice pe ambele maluri ale Nistrului.  

Diplomatul moldovean a reiterat angajamentul autorităților de la Chișinău de a continua eforturile pentru identificarea soluțiilor viabile la problemele urgente. Totodată, au fost comunicate îngrijorările cu privire la încălcările constante ale drepturilor omului în regiunea transnistreană. Secretarul de stat Vladimir Cuc a evidențiat importanța menținerii ordinii și stabilității în Zona de Securitate.

Foto: MAEIE

img22008005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!