ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un festival internațional al artelor contemporane va avea loc la Chișinău

15:42 | 26.10.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 oct. /MOLDPRES/. La Chișinău va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Contemporane BE FREE FEST, care se va desfășura în perioada 28 octombrie – 3 noiembrie 2022 în incinta Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest an, cea mai mare de până acum, va cuprinde nouă evenimente culturale, cu participarea unor artiști din Sibiu, București, Berlin, Viena și Chișinău, la care vor avea acces sute de spectatori. ”În contextul agresiunii ruse în Ucraina și a amenințărilor la adresa păcii și ordinii mondiale, vă invităm să celebrăm împreună Arta, într-o îmbinare armonioasă dintre teatru, dans, film și muzică, sub genericul ”Puterea libertății”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 28 octombrie, începând cu ora 18.30 cu spectacolul ”Come as you are 2, Nir de Volff”, realizat de Compania ”Total Brutal” în colaborare cu Berlin Senate Department for Culture and Europe și Neu Start Kultur, Berlin, Germania. Spectacolul va fi prezentat în limba engleză cu titrare în limba română. Sâmbătă, 29 octombrie, la 18.30, va avea loc un concert susținut de formația ”Trigon”, care va prezenta muzică balcanică într-o formă liberă de exprimare. Duminică, 30 octombrie, la ora 18.00, Teatrul liber ”Totem” din Chișinău va prezenta spectacolul ”Ospăț în timp de ciumă” de Alexandr Pușkin, la ora 19.30 – spectacolul ”12 oameni furioși” după Reginald Rose, jucat de Teatrul Republican „Luceafărul” și luni, 31 octombrie, la ora 18.30 - spectacolul  de teatru și dans ”Puzzle” de Ianoș Petrașcu, prezentat de Asociația „Arta în prezent”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Marți, 1 noiembrie, la ora 18.00, va fi proiectat filmul ”Crai nou” de Alina Grigore din București, și la 20.00 – filmul ”Siberia din oase” de Leontina Vatamanu, Casa de producție OWH Studio, Chișinău, iar miercuri, 2 noiembrie, la ora 18.30, Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” va juca spectacolul ”Casa” după Maxim Gorki, în regia lui Dumitru Acriș (Moscova).

Festivalul Internațional al Artelor Contemporane BE FREE FEST 2022, ediția a IV-a se va încheia pe 3 noiembrie, la ora 18.30 cu spectacolul ”Viața sub apă”, susținut de Compania de dans „Body Architects” din Viena, Austria.

img22008066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!