ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de familii din capitală au primit ajutoare financiare unice

15:24 | 28.10.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Peste 100 de familii din municipiul Chișinău au primit ajutoare financiare unice, în sumă de până la 500 de lei. Decizia a fost luată de Comisia pentru stabilirea ajutoarelor materiale din cadrul primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga, a specificat că ajutoarele au fost oferite în baza cererilor depuse de beneficiari. „În urma evaluării acestora au fost selectate mai multe familii. Astfel, de suportul financiar au beneficiat persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilități și cele cu venituri mici. În acest scop, au fost alocate 43 400 de lei (circa 2 000 de euro). Banii sunt oferiți pentru ameliorarea situației materiale și acoperirea necesităților, cum ar fi procurarea produselor alimentare sau a medicamentelor”, a spus Marina Buga.

Totodată, Comisia a decis acordarea unui ajutor financiar în sumă de 700 de lei pentru 45 de familii care cresc și educă trei și mai mulți copii ce frecventează instituțiile de educație timpurie. În acest scop, au fost alocate 31 500 de lei.

De asemenea, 73 de familii au primit un ajutor material, în sumă de 2 000 de lei, pentru nașterea celui de-al treilea copil.

Banii sunt alocați din bugetul municipal și pot fi ridicați la oficiile poștale.

De la începutul anului curent, circa 3 000 de persoane din Chișinău au primit ajutoarelor sociale. Pentru oferirea suportului, din bugetul capitalei au fost alocate 1,2 mln de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!