ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al OCDE

08:55 | 12.11.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. În marja vizitei de lucru la Paris, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretarul general adjunct al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Am apreciat asistența și expertiza continuă din partea OCDE oferită țării noastre prin programe bilaterale și regionale în domeniile prioritare: reforma administrației publice - programul SIGMA, mediul de afaceri și întreprinderile mici și mijlocii, tranziția la economia verde, lupta împotriva corupției, buna guvernare și educație”, a declarat ministrul de Externe. 

Ținând cont de expertiza și practicile OECD pentru statele candidate la Uniunea Europeană, oficialul moldovean a abordat modalitățile de intensificare a cooperării cu țara noastră, care va contribui și la realizarea angajamentelor pe linia Acordului de Asociere între Republica Moldova și UE. 

„Am trecut în revistă cu oficialul OECD și consecințele dramatice ale războiului de agresiune rus împotriva Ucrainei, criza umanitară și eforturile susținute ale autorităților pentru consolidarea managementului frontierei”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a efectuat, în perioada 10-11 noiembrie, o vizită de lucru la Paris.

Foto: MAEIE

img22008600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!