ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pompierii asigură paza antiincendiară în Portul Internațional Liber Giurgiulești

10:20 | 17.01.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență muncesc și astăzi în Portul Internațional Liber Giurgiulești, unde ieri un rezervor cu încărcătură de peste 1000 de tone de granule de șrot de floarea-soarelui a luat foc și s-a prăbușit, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore echipele de salvatori și pompieri din sudul țării au efectuat lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către locul arderii. Totodată, au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere (nr. 2), cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

Conform sursei citate, și astăzi pe teritoriul portului activează un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare, dar și desfășurarea lucrărilor de stingere.

În dimineața zilei de ieri, șase echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge un rezervor cu granule de șrot de floarea-soarelui de pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești. În urma incendiului, rezervorul s-a prăbușit. Circumstanțele cazului se cercetează.

Foto: IGSU

img23000321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!