ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PNUD va susţine afaceri din regiunea transnistreană iniţiate de femei

13:17 | 19.01.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a anunţat un nou concurs de grant pentru dezvoltarea mediului de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la concurs este 17 februarie, transmite MOLDPRES.

Proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), implementat de PNUD cu susținerea financiară a Suediei și Marii Britanii, lansează concursul de granturi pentru promovarea accesului femeilor și fetelor din regiunea transnistreană la știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

„Vor fi oferite granturi în valoare de până la 30 de mii de dolari pentru realizarea unor inițiative-pilot de alfabetizare digitală și de facilitare a accesului la STEM al femeilor și fetelor de pe malul stâng al Nistrului. Inițiativele urmează a fi realizate pe parcursul a nouă luni”, indică PNUD.

Sunt acceptate propuneri de proiect din partea unor consorții de organizații ale societății civile și mediului academic, școlilor sau reprezentanților sectorului privat de pe ambele maluri ale Nistrului, rezumă sursa citată.

Foto: PNUD

img23000414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!